Bescherm je rechten bij een onrechtmatige huuropzegging

Ontvang juridische hulp om in je woning te blijven of om een schadevergoeding te claimen.

Is de huuropzegging onrechtmatig?

Als je een vast huurcontract hebt, mag jouw verhuurder de huur niet zomaar opzeggen. Daarvoor moet sprake zijn van een geldige reden. Bovendien is voor een rechtsgeldige beëindiging jouw instemming nodig óf een uitspraak van de rechter.

Dit heet huurbescherming, een belangrijk recht dat jou als huurder beschermt tegen onrechtmatige uitzetting.

In de volgende situaties heb je recht op huurbescherming:

1. Je hebt een contract voor onbepaalde
tijd

In jouw huurcontract is niet afgesproken dat je de woning voor een bepaalde tijd huurt.

2. Jouw tijdelijke contract is al een keer eerder verlengd

Je hebt na afloop van een eerste tijdelijk contract een nieuw huurcontract getekend.

3. Jouw tijdelijke huurcontract overschrijdt de maximumduur

Jouw tijdelijke huurcontract duurde langer dan 2 jaar. Voor kamerverhuur geldt een termijn van 5 jaar. 

4. Jouw verhuurder komt te laat in actie bij jouw tijdelijke contract

De verhuurder heeft jou niet op tijd laten weten wanneer je woning moet verlaten. Of heeft jou daarover niet op tijd geïnformeerd.

Geldt 1 van deze 4 situaties voor jou?

Soms kunnen bijzondere omstandigheden er dan toch voor zorgen dat je geen recht hebt op huurbescherming. Houd daarom ook rekening met de volgende aandachtspunten: 

Zeker weten of je huurbescherming hebt? Laat het checken door een huurrechtjurist.

Zorg dat je krijgt waar je recht op hebt!

De confrontatie met een huuropzegging kan ontzettend stressvol zijn. De angst om je vertrouwde huis te verliezen, de onzekerheid over waar je heen moet en het uitzicht op hoge kosten voor juridische hulp kunnen overweldigend zijn.

Vastgoedjurist Vera Schipper van Meester Schipper begrijpt deze uitdaging en heeft zich toegelegd op het toegankelijker maken van rechtshulp. Zij heeft al veel huurders succesvol geholpen om in hun woning te blijven of om een schadevergoeding te claimen.  

Dankzij een efficiënte en betaalbare procedure biedt ze juridische hulp die voor iedereen bereikbaar is, zodat je krijgt waar je recht op hebt zonder zorgen over juridische kosten. 

Betaalbare juridische hulp bij huuropzegging

Zo werkt het:

Waarom Eerste Hulp Bij Huuropzegging?

1

Binnen 24 uur reactie

Op werkdagen weet je binnen 24 uur of je recht hebt op huurbescherming. Is dat het geval? Dan ontvang je direct een praktisch advies en een modelbrief die is afgestemd op jouw situatie.   

2

Geld-terug-garantie

Loop geen risico. Als blijkt dat er geen sprake is van huurbescherming, krijg je op werkdagen binnen 24 uur je geld terug.

 

 

3

Persoonlijk

Op basis van jouw huurcontract en de relevante feiten ontvang je persoonlijk advies en een modelbrief die bij jouw situatie past. Zo zorgen we ervoor dat je krijgt waar je recht  op hebt.

4

Betaalbare juridische hulp

Bespaar hoge juridische kosten terwijl je toch gebruik maakt van de kennis en ervaring van een ervaren huurrechtspecialist. Vaak is deze hulp al voldoende om de kwestie met de verhuurder zelf op te lossen. 

 

5

Doorlopende ondersteuning

Blijft de verhuurder bij zijn standpunt? Geen zorgen, Meester Schipper biedt ook daarna uitgebreide juridische ondersteuning. Dit kan zelfs op basis van no cure, no pay, zodat je zonder financiële risico’s verder kunt vechten voor je rechten.

Voor slechts € 39 ontvang je huurbeschermingsadvies van een ervaren huurrechtspecialist.

Eerste Hulp Bij Huuropzegging

 39,00

Categorie:

FAQ

Hoe weet ik of ik recht heb op huurbescherming?

Nadat je de bestelling hebt geplaatst, kun je via een link de relevante documenten uploaden en de benodigde informatie verstrekken. Op werkdagen hoor je binnen 24 uur nadat je de informatie hebt geüpload, of je recht hebt op huurbescherming. Is dat geval, dan ontvang je per mail ook direct jouw persoonlijke advies, inclusief een voorbeeldbrief met argumenten die passen bij jouw situatie.  

Wat houdt de geld-terug-garantie precies in?

Als blijkt dat er in jouw geval geen sprake is van huurbescherming, krijg je je geld direct terug. De vaststelling van je rechtspositie kost je dan dus niets. Is jouw juridische positie niet helemaal zeker, dan je zelf of je toch bezwaar wilt maken. 

Hoe snel ontvang ik het advies?

Zodra we alle benodigde informatie hebben ontvangen, hoor je op werkdagen binnen 24 uur of je recht hebt op huurbescherming. Is dat geval, dan ontvang je per mail ook direct jouw persoonlijke advies, inclusief een voorbeeldbrief met argumenten die passen bij jouw situatie. 

Wie voert de werkzaamheden uit?

Deze dienst wordt aangeboden door huurrechtspecialist Vera Schipper van Meester Schipper. Bekijk op haar profiel om meer over haar te weten te komen 

Wat gebeurt er als de verhuurder niet (meteen) meewerkt?

Naast het eerste advies, geeft Meester Schipper ook strategisch advies op basis van de reactie van de verhuurder of het ontbreken daarvan. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Op basis van jouw specifieke situatie bepalen we samen wat de volgende stap moet zijn om je rechten te beschermen.

Ik ben al uit de woning. Heeft het voor mij zin om bezwaar te maken tegen de huuropzegging?

Ja, zelfs als je al bent verhuisd, heeft het zin om bezwaar te maken tegen de huuropzegging. Als jouw huurcontract niet rechtmatig is opgezegd, heb je recht op een schadevergoeding. Ook in dit geval maken we eerst bezwaar tegen de huuropzegging om jouw rechten te beschermen en een mogelijke schadevergoeding te verkrijgen.

Wat gebeurt er als de verhuurder niet (meteen) meewerkt?

Naast het eerste advies, geeft Meester Schipper ook strategisch advies op basis van de reactie van de verhuurder of het ontbreken daarvan. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Op basis van jouw specifieke situatie bepalen we samen wat de volgende stap moet zijn om je rechten te beschermen.

Wat zijn de kosten voor aanvullende juridische hulp?

De beoordeling van jouw rechtspositie, het opstellen van de brief en het advies over de vervolgstappen zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Heb je daarna nog meer hulp nodig? Dan kun je gebruikmaken van de diensten van Meester Schipper op basis van no cure, no pay of tegen een vaste prijs.

Eerste Hulp Bij Huuropzegging

 39,00

Categorie: