Huuropzegging van je verhuurder ontvangen?

Ontvang direct juridische hulp om in je woning te blijven of schadevergoeding te claimen.

Is de huurbeëindiging ongeldig?

Als je een vast huurcontract hebt, mag jouw verhuurder de huur niet zomaar opzeggen. Daarvoor moet sprake zijn van een wettelijke opzeggrond. Bovendien is voor een rechtsgeldige beëindiging jouw instemming nodig óf een uitspraak van de rechter.

Dit heet huurbescherming, een belangrijk recht dat jou als huurder beschermt tegen onrechtmatige uitzetting.

Je hebt een vast contract in de volgende situaties:

1. Contract voor onbepaalde tijd

In jouw huurcontract is niet afgesproken dat je de woning voor een bepaalde tijd huurt.

2. Verlenging van een tijdelijk contract

Je hebt na afloop van een eerste tijdelijk contract een nieuw huurcontract getekend.

3. Contract langer dan 2 jaar

Jouw tijdelijke huurcontract duurde langer dan 2 jaar. Voor kamerverhuur geldt een termijn van 5 jaar. 

4. Voortzetting na bepaalde tijd

De verhuurder heeft jou niet op tijd laten weten wanneer je woning moet verlaten. Of jou daarover niet op tijd geïnformeerd.

Valt jouw huursituatie onder één van deze categorieën?

Dan is het belangrijk om ook te controleren of er geen uitzonderingen van toepassing zijn die jouw recht op huurbescherming beïnvloeden. Soms kunnen bijzondere omstandigheden ervoor zorgen dat er toch geen vast contract is ontstaan. Check daarom ook altijd of: 

Zeker weten of je huurbescherming hebt? Laat het direct checken door een ervaren huurrechtjurist.

Zorg dat je krijgt waar je recht op hebt!

De confrontatie met een huuropzegging kan ontzettend stressvol zijn. De angst om je vertrouwde huis te verliezen en de onzekerheid over waar je heen moet, kan overweldigend zijn. 

Vastgoedjurist Vera Schipper van Meester Schipper komt op voor huurders die onterecht hun thuis dreigen te verliezen. Zij heeft al vele huurders succesvol geholpen om in hun woning te blijven of een schadevergoeding te claimen.  

Hoewel iedere situatie anders is, blijft het onderliggende juridische probleem vaak hetzelfde. Meester Schipper heeft daarom een procedure ontwikkeld om efficiënt juridische hulp te bieden en zo een betaalbare oplossing te bieden waarmee je krijgt waar je recht op hebt. 

Betaalbare juridische hulp bij huuropzegging

Om te voorkomen dat je straks op straat komt te staan, is het belangrijk om direct actie te ondernemen en bezwaar te maken tegen de huuropzegging. Meester Schipper biedt daarom Eerste Hulp bij Huuropzegging. 

Zodra is vastgesteld dat je recht hebt op huurbescherming, krijg je advies op maat, inclusief een modelbrief met de juiste argumenten die voor jouw situatie. Vaak is deze hulp al voldoende om de kwestie met de verhuurder zelf op te lossen. 

Blijft de verhuurder bij zijn standpunt? Geen zorgen, Meester Schipper biedt ook daarna uitgebreide juridische ondersteuning. Dit kan zelfs op basis van no cure, no pay, zodat je zonder financiële risico’s verder kunt vechten voor je rechten.

Waarom Eerste Hulp Bij Huuropzegging?

1

Snelle reactie

Binnen 24 uur weet je of je recht hebt op huurbescherming. Is dat het geval? Dan ontvang je praktisch advies en een modelbrief waarmee je doeltreffend bezwaar kunt maken tegen de huuropzegging.   

2

Geld-terug-garantie

Loop geen enkel financieel risico. Als blijkt dat er geen sprake is van huurbescherming, krijg je op werkdagen binnen 24 uur je geld terug.

 

 

3

Brief met krachtige argumenten

Naast persoonlijk advies ontvang je een voorbeeldbrief met krachtige juridische argumenten die je verhuurder ervan overtuigen om het huurcontract niet te beëindigen. 

4

Afgestemd op jouw situatie

Op basis van jouw huurcontract en de relevante feiten ontvang je persoonlijk advies en een modelbrief die past bij jouw situatie. Zo zorgen we ervoor dat je krijgt waar je recht  op hebt.

 

5

Betaalbaar deskundig advies

Bespaar hoge juridische kosten terwijl je toch gebruik maakt van de kennis en ervaring van een ervaren huurrechtspecialist. 

6

Rust en zekerheid

Maak je geen zorgen over de juridische details. De voorbeeldbrief hoef je alleen aan te passen met jouw feiten. Zijn er bijzonderheden waar jij rekening mee moet houden? Dan wijst Vera jou daarop, zodat je precies weet wat je moet doen.

 

7

Doorlopende ondersteuning

Als het nodig is, biedt Meester Schipper ook verdere juridische ondersteuning die past bij jou en jouw situatie. Dit kan ook op basis van no cure, no pay, zodat je zonder financiële risico’s verder kunt vechten voor je rechten.

Voor slechts € 39 ontvang je huurbeschermingsadvies van een ervaren huurrechtspecialist.

Eerste Hulp Bij Huuropzegging

 39,00

Categorie:

FAQ

Hoe weet ik of ik recht heb op huurbescherming?

Nadat je de bestelling hebt geplaatst, kun je via een link de relevante documenten uploaden en de benodigde informatie verstrekken. Op basis van deze informatie stelt Meester Schipper vast of de huurbeëindiging onrechtmatig is. Op werkdagen hoor je binnen 24 uur nadat je de informatie hebt geüpload, of je recht hebt op huurbescherming.

Wat houdt de geld-terug-garantie precies in?

Als blijkt dat er in jouw geval geen sprake is van huurbescherming, krijg je je geld direct terug. De vaststelling van je rechtspositie kost je dan dus niets. Is jouw juridische positie niet helemaal zeker, dan laten we je dat ook weten en bepalen we samen of je toch bezwaar wilt maken. 

Hoe snel ontvang ik het advies?

Zodra we alle benodigde informatie hebben ontvangen, hoor je op werkdagen binnen 24 uur of je recht hebt op huurbescherming. Is dat geval, dan ontvang je per mail ook direct jouw persoonlijke advies, inclusief een voorbeeldbrief met argumenten die passen bij jouw situatie. 

Hoe wordt mijn situatie beoordeeld om de juiste juridische argumenten te bepalen?

Meester Schipper beoordeelt jouw situatie door je huurcontract, de reden van de huuropzegging en andere relevante feiten grondig te analyseren. Op basis hiervan bepaalt zij de sterkste juridische argumenten om je rechten te verdedigen.

Hoe ontvang ik het advies?

Op basis van de informatie die je doorstuurt, ontvang je per mail een persoonlijk advies en een voorbeeldbrief met argumenten die passen bij jouw situatie. Mocht je vervolgvragen hebben, dan kun je deze per mail stellen. In de meeste gevallen is voor de eerste reactie telefonisch overleg niet nodig. Wil je ook advies over de eventuele vervolgstappen na het bezwaar? Dan wordt doorgaans een telefonisch of online overleg ingepland.

Ik ben al uit de woning. Heeft het voor mij zin om bezwaar te maken tegen de huuropzegging?

Ja, zelfs als je al bent verhuisd, heeft het zin om bezwaar te maken tegen de huuropzegging. Als jouw huurcontract niet rechtmatig is opgezegd, heb je recht op een schadevergoeding. Ook in dit geval maken we eerst bezwaar tegen de huuropzegging om jouw rechten te beschermen en een mogelijke schadevergoeding te verkrijgen.

Wat gebeurt er als de verhuurder niet (meteen) meewerkt?

Naast het eerste advies, geeft Meester Schipper ook strategisch advies op basis van de reactie van de verhuurder of het ontbreken daarvan. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Op basis van jouw specifieke situatie bepalen we samen wat de volgende stap moet zijn om je rechten te beschermen.

Wat zijn de kosten voor aanvullende juridische hulp?

De beoordeling van jouw rechtspositie, het opstellen van de brief en het advies over de vervolgstappen zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Heb je daarna nog meer hulp nodig? Dan kun je gebruikmaken van de diensten van Meester Schipper op basis van no cure, no pay of tegen een vaste prijs.

Eerste Hulp Bij Huuropzegging

 39,00

Categorie: